Valpolicella "Ma Roat" Ripasso 2017

Flere visninger

Forrige Næste
Tezza

Valpolicella "Ma Roat" Ripasso 2017

Lagerstatus: På lager

115,00 kr

Violet-rødlig farve. Indbydende duft med nuancer af kirsebær, hindbær, ribs og lakrids. Smagen er meget afrundet og næsten cremet, og der er en god balance mellem frugt og syre. En usædvanlig mild og silkeblød ripasso, lav på alkohol og med masser af elegance. Velegnet til lettere kødretter, de fleste pastaserveringer og friske oste.

Produktdata

Land Italien
Drue Corvinona, Rondinella, Corvina
Mad Kalv - Gris - Okse
Smag Mild - Silkeagtig
Årgang 2017
Størrelse 75
Økologisk Nej
Område Veneto

Beskrivelse

Helt sikkert en vin for os danskere. Ma Roat betyder Røde Måne på kimbrisk, og kimbrerne var et folkefærd fra Himmerland, som immigrerede i år 101 f.Kr. til Sydeuropa og bosatte sig i bjergerne omkring Verona og Gardasøen. Det siges, at der stadig kan høres kimbrisk dialekt i de små landsbyer. Så kort sagt, Ma Roat er oldnordjysk for Måne Rød.
Vinen er lavet på 60 pct. corvina og resten rondinella og corvinone. Druerne vinificeres på traditionel vis i første omgang, men ligger herefter på drueskallerne fra amarone-produktionen. Denne specielle fremgangsmetode giver vinen ekstra dybde og kraft i forhold til en traditionel valpolicella. Afslutningsvis lagres vinen i 12 måneder på stålfade og yderligere 3 mdr. på flaske, inden den frigives til salg.

Back to Top