Valdaya  MIRUM 2015

Flere visninger

Forrige Næste
Bodegas Valdaya

Valdaya MIRUM 2015

Lagerstatus: På lager

475,00 kr

94 point James Suckling - Årgang 2015
Decanter Sølv - Årgang 2015
92 point WineEnthusiast - Årgang 2015
93 point Guía Peñín - Årgang 2015


Valdaya ”Mirum”
Vinen er lavet fra fem små markparceller beliggende i mellem 750-800 meter over havet.
Vinen er lavet på ren tempranillo, med druer plukket fra små gamle buskvine som er mellem 50-80 år gamle.


I glasset en flot dyd mørk rubinrød farve. Duften intenst bærpræget, med noter af tobak, kamfer og modne bær.
Smagen er fyldig, men med en elegance og et raffinement som meget sjældent opleves i Ribera del Duero vine. 


2500 flasker produceret I 2015 årgangen

Produktdata

Land Spanien
Drue Tempranillo
Mad Okse - Gris - Vildt
Smag Fyldig - Kompleks
Årgang 2015
Størrelse 75
Økologisk Nej
Område Ribera del Duero

Beskrivelse


Valdaya ”Mirum”

Bodegas Valdaya

Ribera del Duero

Spanien

 

Bodegas Valdaya er en lille vingård beliggende Sotillo de la Ribera. Vingården råder over 15 ha. vinmarker meget gamle vinstokke.

Vingården er ejet af De Haan Altés, som også ejer en vingård i Terra Alta.

På Bodegas Valdaya satses på ekstrem høj kvalitet, hvilket også forklarer den meget lille mængde produceret. (i 2015 årgangen blev der sammenlagt kun lavet 10.500 flasker i alt)

 

Valdaya ”Mirum”

Vinen er lavet fra fem små markparceller beliggende i mellem 750-800 meter over havet.

Vinen er lavet på ren tempranillo, med druer plukket fra små gamle buskvine som er mellem 50-80 år gamle. Udbyttet er (afhængig af parcellet) på mellem beskedne 10 og 30 hl./ha. Druerne høstes i hånden og transporteres i kasser af 25 kg. Parcellerne vinificeres separat, da der tilstræbes at hver enkelt parcel udtrykke sit eget potentiale.

I kælderen separeres stilkene fra drueklaserne, og druerne hældes i åbne træfade, hvor de udblødes i 2-3 dage. Den efterfølgende gæring sker kun ved hjælp af den naturligt forekommende gær. Ingen kulturgær bruges. Gæringen varer ca. tyve dage, med daglig omrøring for at fremme ekstraktionen. Når den alkoliske gæring er overstået fortsætter udblødningen i yderligere 28 dage, i samme fade. Herefter omhældes vinen (uden brug af pumper, kun fritløbende most) fra hvert enkelt parcel til et udvalg af nye egetræsfade, 100 pct. franske fade, fra seks forskellige bødkere. Her fortsætter så den malolaktiske gæring samt den almindelige modning i 15 måneder.

Back to Top