Valdaya 2016

Flere visninger

Forrige Næste
Bodegas Valdaya

Valdaya 2016

Lagerstatus: På lager

325,00 kr

I glasset en flot dyd mørk rubinrød farve. 
Duften er forførende, med noter af røget fad,mørke kirsebær, peber og tobak. 
Smagen er fyldig, men dog stadig ret elegant og raffineret, med en lang dvælende eftersmag.

Produktdata

Land Spanien
Drue Tempranillo
Mad Okse - Gris - Vildt
Smag Fyldig - Kompleks
Årgang 2016
Størrelse 75
Økologisk Nej
Område Ribera del Duero

Beskrivelse

Bodegas Valdaya er en lille vingård beliggende Sotillo de la Ribera. Vingården råder over 15 ha. vinmarker meget gamle vinstokke.

Vingården er ejet af De Haan Altés, som også ejer en vingård i Terra Alta.

På Bodegas Valdaya satses på ekstrem høj kvalitet, hvilket også forklarer den meget lille mængde produceret. (i 2015 årgangen blev der sammenlagt kun lavet 10.500 flasker i alt)

 

Valdaya

Vinen er lavet fra små markparceller beliggende i mellem 750-800 meter over havet.

Vinen er lavet på ren tempranillo, med druer plukket fra små buskvine med et udbytte (afhængig af parcellet) på mellem kun 10 og 30 hl./ha. Druerne høstes i hånden og transporteres i kasser af 25 kg. Parcellerne vinificeres separat, da der tilstræbes at hver enkelt parcel udtrykke sit eget potentiale.

I kælderen separeres stilkene fra drueklaserne, og druerne hældes i åbne træfade, hvor de udblødes i 2-3 dage. Den efterfølgende gæring sker kun ved hjælp af den naturligt forekommende gær. Ingen kulturgær bruges. Gæringen varer ca. tyve dage, med daglig omrøring for at fremme ekstraktionen. Når den alkoliske gæring er overstået fortsætter udblødningen i yderligere 28 dage, i samme fade. Herefter omhældes vinen (uden brug af pumper, kun fritløbende most) fra hvert enkelt parcel til et udvalg af nye egetræsfade, 100 pct. franske fade, fra seks forskellige bødkere. Her fortsætter så den malolaktiske gæring samt den almindelige modning i 16 måneder.

Back to Top