Terra Damia 2015, Odoardi

Flere visninger

Forrige Næste
Odoardi

Terra Damia 2015, Odoardi

Lagerstatus: På lager

125,00 kr

erra Damia er lavet på lokale druer udelukkende fra egne marker: Gaglioppo, magliocco, nerello cappuccio og greco nero. Sammensætningen varierer fra år til år, afhængig af vind, vejr og modenhed på de forskellige høsttidspunkter. Vinen er lagret hhv. på små, let brugte egefade (barriques) og på rustfri ståltanke. Vinen ligger yderligere 2 mdr. på flaske, inden den frigives til salg.

Tæt dybrød vin. Dufter af modne kirsebær, kamfer, mørk chokolade, kaffe, tobak og tjære - et overflødighedshorn af nuancer. Smagen er kraftig, tætpakket med sødmefuld frugt, og eftersmagen intens og kompleks. Server vinen i rummelige glas til kraftigere retter med oksekød, lam eller vildt.

Produktdata

Land Italien
Drue Gaglioppo - Maliocco- Nerello Cap.-Greco Nero
Mad Gris - Vildt - Okse
Smag Kraftig - Intens
Årgang 2015
Størrelse 75
Økologisk Nej
Område Calabrien

Beskrivelse

På kortet over Italien genkender man Calabrien som den berømte ”støvlesnude”. Et område, som i mange år har været glemt og overset på den internationale vinscene. Men i de senere år er der virkelig sket ting og sager i regionen, og det gamle familievingård Odoardi er i høj grad eksponent for den nye udvikling.

Familien Odoardi bosatte sig i Calabrien helt tilbage i 1480, og den dag i dag er vingården i familiens hænder, ledet af den sympatiske og fremsynede Gregorio Odoardi og hans kone, Barbara Spalletta. Gården ligger i Catanzaro provinsen. Fra markerne er der kig til Det Tyrrhenske Hav - den del af Middelhavet, som afgrænses af fastlandet, Korsika, Sardinien og Sicilien.

Ejendommen er forholdsvis stor med 270 ha land. Her produceres hovedsageligt vin og olivenolie.  60 hektar er beplantet med vinstokke, og vingården regnes blandt de absolut bedste i området.

Back to Top