Beskrivelse
Andalusien – sydvestspanien. ”Sherry vinen” stammer fra hovedbyen Jerez. Benævnelsen Sherry er en engelsk forvandling af bynavnet Jerez.
Sherry området, på ca. 10.000 ha, er delt op i tre underområder, som giver hver sit udtryk i vinen. De fineste jorde i området kaldes ”Albariza”, som er navnet på den hvide jord i området, hovedsageligt bestående af kalk og kridt. En anden af områdets ”hemmeligheder” er Flor’en. Det vindbårne gærlag, som der fortsat hersker meget mystik omkring. Flor’en beskytter de tørreste Sherrytyper, som Fino og Manzanilla, mens de ligger på fade, mod oxidering – for disse to typer ønsker man nemlig en meget ren, tør og frisk vintype. Sherryer som Olorose og Amontillado har en mere moden stil, som er præget af oxidation.
Amontillado, “Napoleon” er en tør Amontillado Sherry. Den er fremstillet 100% på den grønne hoveddrue i området Palomino, som er grundstenen for 90% af alt Sherry. Hidalgo’s Amontillado er fremstillet på den klassiske facon. Vinen er startet, som en Mansanilla med et tykt flor lag, derefter er vinen ”fortified”, dvs. forstærket med brandy op til 16 % alkohol. Brandy’en dræber det beskyttende flor lag og derved kommer sherry’en i kontakt med luften og vinen oxiderer. Det tilfører Sherryen nogle modne toner og mørkere farve med brunlige, orange og grønlige nuancer. Sherryen er lagret ”solera” 15 år på amerikanske fade.