Olianas Rosato 2018

Flere visninger

Forrige Næste
Olianas

Olianas Rosato 2018

Lagerstatus: På lager

125,00 kr

Vinen er lavet af 80 % cannonau (identisk med grenache) håndplukket fra vinmarken Sedda Sa Figu og 20% vermentino håndplukket fra vinmarken Porruddu.


Som følge af vingårdens biodynamiske profil, så gæres vinen udelukkende ved det naturligt forekommende gær, ingen kulturgær, enzymer  eller andre fremmede elementer. Efter gæringen så lagrer 80 % af vinen ”sur lie” (på bundfaldet) i rustfri ståltanke i 5 måneder. De resterende 20 % lagrer på store egetræsfade, begge lagringsmetoder er med til at fremme den, for en rosé, usædvanlige kompleksitet). Vinen klares og filtreres kun let inden den aftappes på flaske.

I glasset har vinen en flot sart løgskalsfarve (hvilket billedet nedenunder ikke helt gengiver korrekt). Vinen har vermentino-druens friskhed og cannonau-druens struktur, og er fantastisk velafbalanceret.  Det er en alsidig vin, som vil gøre sig fint som den gennemgående vin til både det lette og det grillede, og vingården anbefaler selv vinen som aperitif, skaldyr, grillet eller ovnstegt fjerkræ, ikke serveret alt for kold, gerne ved 8-10 grader. Så får man bedre glæde af alle vinens smagsnuancer.

Produktdata

Land Italien
Drue Cannonau
Mad Fisk - Fjerkræ - Salat
Smag Aromatisk - Fyldig
Årgang 2018
Størrelse 75
Økologisk Ja
Område Sardinien

Beskrivelse

Olianas ligger på den sydlige del af Sardinien 60 km nord for øens hovedstad Cagliari. Vingården blev stiftet i 2000 af tre venner: Stefano Casadei (som i forvejen ejer en historisk Chianti-vingård samt en vingård i Maremma), Simone Mugnaini og Artemio Olianas. Olianas er etableret på fundamentet af en over 100 år gammel vingård, og i dag er 16 ha beplantet med vin.

 

Vinmarkerne dyrkes økologisk, og Olianas blev certificeret fra og med årgang 2014. Udover en generel omtanke for miljø og natur eksperimenterer de tre venner med gamle dyrknings- og vinificeringsmetoder og følger de biodynamiske principper om bæredygtigt landbrug. Bl.a. har man erstattet traktorer og tunge maskiner i marken med heste. Udover den åbenlyse energibesparende miljøfordel bevarer man markernes naturlige dræningsevne, der igen hjælper på frugtbarheden og jordbundens porøsitet. Vinstokkenes rødder kan således gå dybere og derved give sundere og stærkere druer. Også får bruges i markerne som effektiv ukrudtsbekæmpelse, ligesom de bidrager med naturlig gødning.

Back to Top