Montepulciano d'Abruzzo Bakán 2012

Flere visninger

Forrige Næste
Cantine Torri

Montepulciano d'Abruzzo Bakán 2012

Lagerstatus: På lager

115,00 kr
  • Køb 6 for 99,00 kr pr. stk. og spar 14%

6 ud af 6 stjerner på Den Korte Avis


Flot dybrød farve, duften er meget indtagende, intens duft af kirsebær,  hindbær og roser samt lidt læder og cedertræ. Smagen er fyldig, ekstraktrig og meget frugtmættet, i perfekt balance mellem frugt og syre. Velegnet til lammesteg, til simrerretter som Osso Buco, eller en god grillbøf. Bør serveres i store rummelige glas, så man rigtig får glæde af den gavmilde aroma.

Produktdata

Land Italien
Drue Montepulciano
Mad Lammekød - Gryderetter - Okse - Gris
Smag Fyldig - Intens
Årgang 2012
Størrelse 75
Økologisk Ja
Område Abruzzo

Beskrivelse

Bakán

Montepulciano d’Abruzzo

Cantine Torri, Abruzzo

 

Regionen Abruzzo  er beliggende i det centrale østlige Italien grænsende op til Marche i nord, Lazio i vest og Molise i syd. Midt mellem Adriaterhavet og Gran Sasso bjergmassivet ligger Cantine Torri. Helt præcist i det bakkerige, Toscana-lignende Colline Teramana, som er rig på vinmarker og på oliventræer.

 

Vingården blev stiftet i 1968, som en sammenslutning af lokale vinbønder og i 2003 blev gården købt af familien Gasparroni. Familien har gennemrenoveret hele gården, total restaureret kældrene, og blandt meget andet investeret i temperaturkontrollerede rustfri stål tanke, samt franske egefade (både tonneau og barrique) fra Allier. Samtidig er de 50 ha. vinmarker blevet omlagt til økologisk produktion.  Og vinene er i dag alle officielt økologisk certificeret. Vingården blev solgt i slutningen af 2015 og er i dag ejet af folkene bag en anden meget anerkendt vingård, Rosarubra.

Cantine Torri laver en bred vifte af vine, men fælles for alle vinene er, at de er lavet på druer som er typiske for Abruzzo.

 

Bakán rødvinen er lavet 100% på Montepulciano druen. . En oprindelig drue fra området, som kan i regionen spores tilbage til 1700 tallet. Druerne håndplukkes og Cantine Torri foretager en streng selektering.

Vinen gæres traditionelt, med en lang udblødning, for at fremme farve og struktur og efter den malolaktiske gæring lagrer vinen 8-10 måneder på 50 hl.  egetræsfade efterfulgt af  6 måneders lagring på flaske inden frigivelse.

*udsalg

Back to Top