Barbera d'Asti, Vigna Dacapo 2010

Flere visninger

Forrige Næste
Vigna Dacapo

Barbera d'Asti, Vigna Dacapo 2010

Lagerstatus: På lager

199,00 kr
I glasset er vinen medium dyb rubinrød. Duften byder ind med noter af jordbær, rabarber, lidt peber og en antydning af vanilje. Smagen er pænt fyldig, men meget elegant og afrundet, med en meget fin balance mellem fad og frugt. Serveres ved 15-17 grader celsius, gerne i store rummelige glas.

Produktdata

Land Italien
Drue Barbera
Mad Okse
Smag Fyldig
Årgang 2010
Størrelse 75
Økologisk Nej
Område Piemonte

Beskrivelse

Dacapo er en kun 8 ha. stor vingård beliggende i Agliano Terme. Paolo Dania og Dino Riccomagno købte vingården i 1997, med en hel klar målsætning om at lave område-typiske vine, som udtrykker vinenes ”personlighed”, med fokus på elegance, finesse og terroir, for at få det fulde udbytte af den geografiske placering ved Agliano Terme (12 km. Sydøst for Asti by). Agliano Terme har altid været anset som et af de allerbedste områder for Barbera druen, men her dyrkes også andre spændende druer.

 

Dacapos vinmarker er kultiveret efter økologiske principper, uden brug af gødning og kemikalier. Huset vil blive officielt certificeret fra 2014 høsten.  Vingården opererer med et, for området, meget lavt udbytte, og producerer kun godt 40.000 flasker årligt.

 

Cantacucco er navnet på en vinmark i Castagnole Monferrato hvorfra druerne til denne vin stammer. Marken er beplantet med 80% Pinot Nero og 20% Nebbiolo. Gæringen foregår udelukkende med den naturligt forekommende vingær. Efter den alkoholiske gæring hældes vinen, uden nogen form for pumpning, på små 225 liters franske egetræsfade (barrique), hvor den lagrer i 12 måneder. Herefter tappes vinen uden filtrering på flaske, hvor den yderligere hviler i 12 måneder inden frigivelse til salg.

Back to Top