Luberri Biga, Crianza 2013

Flere visninger

Forrige Næste
Bodegas Luberri

Luberri Biga, Crianza 2013

Lagerstatus: På lager

119,00 kr
  • Køb 3 for 100,00 kr pr. stk. og spar 16%
I glasset en flot dyb kirsebærfarve. I næsen en dejlig kompleks sammensætning af fad, vanilje, læder, krydderurter, violer og blåbær. Smagen er medium fyldig, dejlig afrundet, men med et pikant krydderi, der bakkes op af en god frisk frugt. En klassevin, meget langt fra gamle dages udtørrede og oxiderede Riojavine. Klassisk valg til krydret lammekølle, men også rigtig flot til gris, gryderetter, krydret fjerkræ og rødt kød.

Produktdata

Land Spanien
Drue Tempranillo
Mad Gris
Smag Fyldig
Årgang 2013
Størrelse 75
Økologisk Nej
Område Rioja

Beskrivelse

Bodegas Luberri er beliggende i det fine Alavesa distrikt i hjertet af Rioja.

Vingården er ejet af familien Monje Amestoy og blev etableret i 1991. Et familieforetagende ledet af faderen Florentino Monje, som er anerkendt som en af de bedste vindyrkere og vinmagere i området, og inden han startede for sig selv, stod han bag de højt besungne Artardi vine. Det borger i den grad for kvalitet.  Huset ejer 32 ha. tilplantet med 92% Tempranillo, 4% Viura og 4% Cabernet Sauvignon og vinstokkene er mellem 15 og over 70 år. Markerne er beliggende i 6-700 meters højde i det prestigefyldte Alavesadistrkt, som er kendetegnet ved sandede jorde, der typisk giver ranke, intense og fyldige Rioja vine.

Vinkælderen er udstyret med det nyeste nye i teknologi og har 30 temperaturkontrollerede rustfri ståltanke samt 780 fade af både fransk eg og amerikansk eg.

Biga Crianza 2007 og Monje Amestoy Riserva 2005 har fået 91 point af Robert Parker, som skrev:” Luberri is located in El Ciego in the heart of Rioja Alavesa. The estate consists of 35 hectares of old vines. All three wines presented (100% Tempranillo) are excellent to outstanding values”.

Druerne til Biga Crianza er høstet de første 14 dage i oktober. 100% Tempranillo, håndplukket og håndsortertet inden udblødning og gæring. Vinen har lagret 12 måneder på både amerikanske og franske egetræsfade, og lagret yderligere 6 måneder på flaske inden frigivelse til salg.

Back to Top